ÁLLAPOTFELMÉRÉS


 

Ha ellátogat hozzánk, az első alkalommal elvégezzük a fogak és a szájüreg teljes állapotfelmérését. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy először a páciens elmondja az esetleges panaszokat, majd a fogorvos részletesen megvizsgálja a szájüreget. Ilyenkor kiemelt figyelmet kap a már meglevő tömések, fogpótlások, esetleges fogkő állapotának vizsgálata, az ínyproblémák feltárása és a súlyosabb, szájüregi daganatos megbetegedések jeleinek megvizsgálása.

Nagyon fontos számunkra, hogy a szájüreg daganatos megbetegedéseinek számát csökkentsük és a rendszeres állapotfelmérések segítségével időben észleljük az esetleges  probléma megjelenését. Éppen ezért félévente javasoljuk minden páciensünknek a kontrollvizsgálaton való részvételt. Igaz, hogy a modern fogászati technológiák segítségével egyre jobb, fájdalommentesebb és természetesebb eredményeket tudunk elérni a fogak és a szájüreg egészségének helyreállításában, de a problémákat mindig könnyebb megelőzni, mint a már meglévőket kezelni. 

fogászati állapotfelmérés nem csak azoknak ajánlott, akik már valamilyen meglevő problémával rendelkeznek, hanem azoknak is, akik panaszmentesek, de tudatosan szeretnék megelőzni a komolyabb fogakat és szájüreget érintő megbetegedéseket. Egy rutin fogászati állapotfelmérés során számos olyan problémára derülhet fény, amik tüneteket ugyan még nem okoznak, ha azonban hosszabb ideig kezeletlenül maradnak, akkor már komoly gondot jelenthetnek. 

Fogászatunkban kiemelt szerepe van a gyermek és a felnőtt fogszabályozásnak. Az ilyen célból hozzánk érkező páciensek először szintén egy állapotfelmérésen vesznek részt, ahol a fogszabályozó szakorvos megvizsgálja a fogak helyzetét és felvázolja a szabályozás lehetséges módjait, azok menetét, és a hozzájuk tartozó költségeket is. Ezeknek az ismeretében betegeink meg tudják hozni a számukra legjobb döntést.

A Fogcentrumban a fogászati állapotfelmérésnek van költsége, ha azt nem követi fogászati kezelés. Ellenben, ha az állapotfelmérés után úgy dönt a páciens, hogy nálunk végezteti el a javasolt kezeléseket, akkor ingyenes az első vizsgálat.